onsdag 18. januar 2023

Oppskrift; Hyrdepai med lammekjøttdeig

Siden det er fremdeles noe kaldt og guffent, er det kjekt med noe god og varmende mat. En klassisk hyrdepai med lammekjøttdeig er en sånn rett. Ikke krever den for fancy ingredienser heller.


Hyrdepai med lammekjøttdeig
Fyllet
1 pk lammekjøttdeig
1 dl vann
1 boks hakkede tomater
1 pose Eldorado blanding med blomkål, erter, og gulrot
1 løk, hakket
1 pakke skivet aromasopp
Timian, rosmarin, oregano, salt, pepper, hvitløk, etter smak

Potetstappe
10-12 poteter
Melk
Smør
Hvitløk
Pepper

Kok potetene som vanlig, og lag potetstappe.

Stek kjøttdeigen i en panne. Kok pakken med de fryste grønnsakene som vist på pakken i en gryte. Ha i løken og soppen i stekepanna og stek videre. Ha deretter i resten av ingrediensene, bortsett fra Eldorado grønnsakene, oppi stekepanna og bland godt.

Hell fyllet i en ildfast form. Ha deretter i de kokte Eldorado grønnsakene. Til slutt, ha på potetstappa.

Stekes/varmes i stekeovnen i 30 minutter på 200 grader Celcius.

Serveres med brød og salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar