søndag 22. januar 2023

Oppskrift; Etiopisk-inspirert berbere kylling curry

Å lage utenlandsk-inspirert mat hjemme trenger ikke å være noe hokus pokus. I flere tilfeller er det fortrinnsvis enkelt og kjapt, hvis en har de rette ingrediensene i hus. Den oppskrifta jeg vil dele i dag, har bare berbere krydder som den mest fancy ingrediensen, men det finnes norske nettbutikker hvor det krydderet blir solgt.


Etiopisk-inspirert berbere kylling curry
(fire porsjoner)
400 gram kyllingfilet
3 ss smør til steking
1 løk, hakket
1 ts hvitløkspulver
2 ss berbere krydder (eller etter smak)
1 pose frossen brokkoli
1 boks hakkede tomater
1 boks kokosmelk (250 ml)
1 ts salt (eller etter smak)
1/2 dl hakket persille

Ha i noe av smøret i en jerngryte og stek kyllingen. Ha deretter i resten av smøret, samt løk og krydder. Stek videre et par minutter. Ha deretter i resten av ingrediensene utenom persillen. Kokes på middels varme til alt er gjennomkokt.

Serveres med ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar