søndag 8. januar 2023

Oppskrift; Biff bourguignon

Det er definitivt fremdeles vinter, og personlig synes jeg det er noe herlig med mettende og varmende gryteretter på denne årstiden. For litt siden lagde jeg biff bourguignon og i dag ville jeg dele min oppskrift på denne klassiske franske retten. Det går for øvrig veldig greit å lage denne i en jerngryte.


Biff bourguignon
500 g grytekjøtt eller biffstrimler
2,5 dl kjøttkraft
3 dl rødvin
1 laurbærblad
1 ts tørket timian
5 sjalottløk
2 stk gulrøtter, i biter
200 gram sopp, skivet
150 gram bacon, i biter

Stek grytekjøtt og bacon. Ha deretter i sopp og løk. La det steke i noen minutter. Ha deretter i resten av ingrediensene og la det småkoke i en time. Ta ut laurbærbladet før servering.

Serveres med f.eks poteter eller potetstappe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar