tirsdag 6. oktober 2020

Oppskrift; Sheperd's Pie (Hyrdepai)

Siden det definitivt er høst for øyeblikket, synes jeg det er litt kjekt å lage middag i ildfaste former. Tro det eller ei, jeg bruker ikke bare slow-cookeren. Siden jeg hadde kjøpt en del poteter, samt kom over en pakke kjøttdeig som var nedpriset på grunn av dato, endte jeg opp med å lage Sheperd's Pie, eller det som blir kalt for hyrdepai på norsk.

Her kommer min oppskrift.


Sheperd's Pie
Kjøttfyllet
1 pakke kjøttdeig
1 purre, skivet/hakket
1 pakke Eldorado blomkålsblanding (den med gulrøtter, blomkål og erter)
1 boks hakkede tomater
1 boks sjampinjong
Timian
Rosmarin
Røkt paprika-pulver
Sort pepper
Hvitløk

Potetstappe
Cirka 12-14 poteter, alt etter størrelsen
En skvett melk
1 ss smør
Hvitløk
Sort pepper
Gressløk

Forvarm ovnen til 200 grader Celcius.

Stek kjøttdeigen og purren. Mens du gjør det, kok pakken med blomkålsblanding som anvist på pakken, samt koker potetene. Når purren og kjøttdeigen er ferdig, ha i hakkede tomater, sopp og krydder. Når blomkålblandingen er ferdig, ha den i stekepanna sammen med resten av fyllet.

Når potetene er ferdige, ha i krydderne og smøret. Mos potetene med en potetmoser. Ha deretter i passe mengde melk til du får den konsistensen du vil ha (bør ikke være for flytende potetmos, men heller ikke så tørr at den nærmest "smuldrer").

Ha først kjøttfyllet i en ildfast form. Fordel potetstappen oppå så det blir et lokk. Varmes i ovnen 20-30 minutter.

PS. De fleste pleier å ha på ost på toppen, men jeg lot være. Du kan selvfølgelig ha på ost hvis du vil.

Serveres med brød og/eller salat til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar