fredag 7. april 2023

Oppskrift; Ungarsk paprikakylling

I grunn så er jeg en bokorm med en viss svakhet for den klassiske romanen Dracula av Bram Stoker. Det var en rett i den romanen jeg lenge har hatt lyst til å lage, nemlig "Chicken Hendl", eller "Chicken Paprikash" som den også kalles.

Til slutt har jeg endelig somlet meg til å lage min egen versjon av retten, og i dag kommer oppskrifta.


Ungarsk paprikakylling
4 kyllingfileter
1 løk
2 ss smør, til steking
3 ss røkt paprikapulver
2,5 dl rømme
1 boks hakkede tomater
4 dl kraft
Salt og pepper, etter smak

Stek kylling og løk i en jerngryte. Ha deretter i paprikapulver, hakkede tomater, kraft, salt, og pepper. La det småkoke i cirka et kvarter. Ha i rømmen i slutten av koketiden og rør godt.

Serveres med poteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar