torsdag 17. desember 2020

Oppskrift; Formkake med klementiner og kanel

Det nærmer seg betraktelig jul for øyeblikket, enten en vil eller ikke. Det er mange typer dufter jeg forbinder med jul og to av dem er klementiner og kanel. I tillegg vil jeg tro jeg ikke er den eneste som kan finne på å kjøpe litt for mange klementiner. For å slippe at en kaster for mange klementiner, vil jeg i dag dele en oppskrift på formkake med klementiner og kanel.


Formkake med klementiner og kanel
Selve kaken
6 klementiner (revet skall fra 6 klementiner og 0,75 dl presset juice fra disse klementinene - skallet kan sløyfes)
100 gram smeltet smør
2 egg
3,5 dl mel
2,3 dl sukker
1 ts bakepulver
1,25 dl rømme
1 ts vaniljesukker
1/4 ts salt
Kanel etter smak

Glasur
Juice fra 3 klementiner
1,25 dl sukker
Kanel etter smak

Forvarm ovnen til 175 grader Celcius.

I en bolle, bland alt det tørre, utenom sukkeret.

I en egen bolle, bland sukker og smør. Ha i rømmen i den våte blandingen. Ha deretter et og et egg oppi til godt blandet. Ha deretter den våte blandingen oppi den tørre og bland sammen. Ha i resten av ingrediensene, deriblant juice og revet skall fra klementinene. Bland alt godt sammen.

Has i en brødform, enten smurt eller med bakepapir. Stekes i ovnen i 40-50 grader, eller til gjennomstekt.

Mens kaken stekes, bland sammen sukkeret og klementinjuicen til glasuren. Etter kaka er ferdig, vent fem minutter. Stikk flere hull i kaka med en pinne. Hell glasuren forsiktig over kaka, så kaka absorberer glasuren. La den kjøles fullstendig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar