tirsdag 15. september 2020

Oppskrift; Eple og kanel smuldre pai

Høsten er definitivt sesongen for epler og det er en frukt det er plenty av her i dette landet. For å dra litt nytte av at norske epler er i sesong, vil jeg dele en oppskrift på eple og kanel smuldre pai. Det er en dessert som er relativt enkel og billig å lage.

Eple og kanel smuldre pai
Ingredienser til fyllet
Cirka 1 liter epler (4-5 stykker), grovhakket
2,5 dl hvitt sukker
1/2 ts kanel
1,25 dl hvetemel

Ingredienser til smuldre-toppen
2,5 dl hvetemel
2,5 dl havregryn
2,5 dl blanding av brunt sukker og hvitt sukker, med hovedvekt på brunt
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
12 ss smør

  1. Forvarm ovnen til 175 grader Celcius.
  2. I en stor bolle, bland alle ingrediensene til fyllet. La den stå mens du blander toppingen.
  3. For toppingen, bland sammen alle tørre ingredienser. Ha deretter i smøret ( biter) og bland sammen med fingrene til du har noe som smuldrer sammen.
  4. Ha fyllet i en ildfast form og fordel jevnt smuldre-toppingen oppå.
  5. Stekes i ovnen i cirka 40-45 minutter til toppen har brunet og bobler.
  6. Serveres varm eller romtemperert, gjerne  med vaniljeiskrem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar