onsdag 4. november 2015

Oppskrift; Minieplepai

Siden det tross alt er høst, kommer nok en oppskrift som innebærer epler og det er minieplepai.


Minieplepai
(cirka 10 stykker)
1 pakke paideig
3 epler i passe små biter
4 ss mel
Kanel etter smak
0,75 dl sukker
1/4 ts muskatnøtt (kan utelates)
Smør

Skjær opp eplene og bland sammen eplene, melet, kanelen, sukkeret og muskattnøtt.

Lag deigen som anvist på pakken, og kjevle den ut. Stikk ut passe store sirkler. Ha deigen oppi muffinsformer og ha oppi cirka 1 ss av epleblandingen. Deretter ha en bitteliten smørklatt på toppen av hver mini-eplepai. De smårestene du har av paideigen etter å ha stukket ut sirklene, kan du dandere som du vil på toppen av dette.

Stekes på 200 grader Celcius rundt 20 minutter.

PS. Fant ut at det er mye lettere å lage disse minipaiene hvis en bruker muffinspapir oppi muffinsstekebrettet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar