tirsdag 14. mars 2023

Oppskrift; Reinsdyrgryte med rødvin

Selv om det er mars, er det fremdeles definitivt vintervibber der jeg bor, enten jeg liker det eller ikke. Med den vinterstemninga som er, trengte jeg en varmende og smakfull gryte for å lysne opp tilværelsen litt. Resultatet ble en reinsdyrgryte med rødvin og i dag kommer oppskrifta.


Reinsdyrgryte med rødvin
(Cirka 3 porsjoner)
500 gram grytekjøtt av reinsdyr
750 gram poteter, i biter
3-4 gulrøtter, i biter
5 sopp, skivet/i biter
1 purre, skivet
Smør til steking
Salt og pepper, etter smak
1 ts hvitløkspulver
1 ts tørket timian
1 ts rosmarin
2,5 dl rødvin
5 dl kraft (eller vann + buljong)

Stek grytekjøttet i en jerngryte eller tykkbunnet stor gryte sammen med smør. Ha deretter i purre og sopp, og stek videre. Ha deretter i krydder og urter. Bland godt og stek et par minutter. Ha deretter i gulrøtter, poteter, kraft, og vin. La det få et oppkok, og kok deretter på svak varme i cirka en time eller til alt er mørt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar