mandag 24. oktober 2022

Oppskrift; Scones med revet appelsinskall

Av og til er det veldig greit med oppskrifter som i hovedsak baserer seg på basisingredienser de fleste har i hus. I tillegg er det greit med de oppskriftene som er relativt lette og kjappe å lage. I dag vil jeg dele en sånn oppskrift.


Scones med revet appelsinskall
0,75 dl sukker
Skall fra en appelsin (helst økologisk, med tanke på sprøytemiddel og sånn)
5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/4 ts natron
1/2 ts salt
1,25 dl rømme
1 egg
125 gram smeltet smør

Forvarm stekeovnen til 200 grader Celcius.

Bland først alt det tørre sammen i en bolle. Ha deretter i alt det våte og bland godt. Kjevle ut deigen i en sirkel som er cirka 2,5-3 centimeter tykk. Del deigen opp i åtte like deler (som på en pizza), og ha på et stekebrett som er dekket med bakepapir.

Stek i ovnen i cirka 15-17 minutter til de begynner å få gylden farge på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar