fredag 7. oktober 2022

Oppskrift; Biff Suqaar

Av og til er det veldig kjekt å teste ut nye ting. Mat fra det afrikanske kontinentet er noe jeg er relativt lite vant med, så jeg tenkte jeg måtte teste det ut, spesielt siden jeg var litt på jakt etter enkle, men allikevel smakfulle retter som kunne passe på høsten. Det endte opp med at jeg laget Biff Suqaar, som er en rett fra Somalia.


Biff Suqaar
2 ss matolje
500 gram grytekjøtt eller biffstrimler
1 stor gul løk, hakket
3 gulrøtter, i små biter
1 grønn paprika, i tynne strimler
1/2 dl vann
Salt
1 ss gurkemeie
1 ss spisskummen
Saften fra 1 lime
Hakket persille eller koriander, til pynt

Stek kjøttet og løken på medium høy varme i en jerngryte eller lignende sammen med saltet til det har fått farge. Ha i paprikaen og gulrøttene og stek videre i et par minutter. Ha deretter i resten, bortsett fra persillen/korianderen. La det koke på middels svak varme til alt er gjennomstekt/kokt. Ha i persillen helt på slutten.

Serveres med ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar