torsdag 30. april 2020

Oppskrift; Havrekjeks med mørk sjokolade

Ved en tilfeldighet, fant jeg ut at det var havrekjeks-dagen i dag. Havrekjeks er noe godt, enkelt, og på en måte veldig trøstende for min del uten at jeg aner hvorfor. De gangene jeg lager det, lager jeg ofte en veldig stor porsjon, sånn at jeg har litt liggende i fryseren. Jada, det er en berømmelige fryseren min.

Uansett. Her er oppskrifta.

Havrekjeks med mørk sjokolade
500 g smør, smeltet
500 g havregryn
500 g hvetemel
300 g sukker
3 dl melk
4 ts hornsalt
200 gram mørk sjokolade, hakket (kan byttes ut med f.eks. Smarties/Non-Stop, rosiner eller tørkede tranebær hvis en vil)

Bland alle tørre ingredienser sammen. Smelt smøret og ha i alt det våte i den tørre blandingen. Bland godt. La deigen hvile kaldt i kjøleskapet, så den blir lettere å kjevle ut. Bare ikke vent altfor lenge, så det blir for mye ork å få deigen ut av bollen (har gjort den tabben et par ganger og følte jeg trengte ishakke eller noe annet for å få den ut).

Forvarm ovnen til 200 grader Celcius. Kjevle deigen ut til en passe tynn leiv, i underkant av en centimeter eller deromkring. Bruk et melkeglass eller noe annet rundt til å stikke ut runde kjeks.

Stekes i ovnen i cirka 10 minutter til de er gyldne. Avkjøles på rist. Oppbevar enten i en tett boks, eller som jeg nevnte, i fryseren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar