onsdag 1. september 2021

Oppskrift; Viltgryte med reinsdyrskav

Siden det mer eller mindre er høst, eller om ikke annet en høstmåned, ville jeg dele en oppskrift på en viltgryte med reinsdyrskav jeg lagde nå nylig etter å ha funnet en frossen pakke med sistnevnte til halv pris på grunn av dato.

Jeg har ingen problemer med å innrømme at jeg ofte kikker i butikken på de nedprisede datovarene, i tilfelle jeg kommer over noe jeg trenger sånn at jeg kan spare litt penger, spesielt siden jeg bor alene.

Her kommer i hvert fall oppskrifta.

Viltgryte med reinsdyrskav
(4 porsjoner)
400 g reinsdyrskav
250 g sopp (i båter eller skiver)
En bunt vårløk
Litt smør til steking
2 dl vann
1 boks creme fraiche
3 skiver brunost eller geitost
Timian og sort pepper etter smak

Stek sopp og vårløk i en stekepanne. Etter ferdigstekt, ha det i en gryte. Stek reinsdyrskavet i et par omganger i stekepanna og ha de i samme gryta som soppen og vårløken. Tilsett vann, creme fraiche, brunosten og krydderet. La det koke opp og småkoke på svak varme i cirka 10-15 minutter.

Serveres med potetstappe/kokte poteter og gjerne rørte tyttebær. Hvis en vil, kan en også ha kokte grønnsaker som gulrøtter, rosenkål eller brokkoli til også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar