tirsdag 5. januar 2021

Oppskrift; Jødekaker

Jødekaker er noe en lett kan kjøpe på butikken her i Rogaland. Selv om det er lett nok å kjøpe dem, har de hjemmelagde sin sjarm, i tillegg til at det er noe billigere i lengden. Opphavet til kakene er noe usikkert, selv om det kan hende det er fra de sefardiske jødene, men gode er de uansett.


Her kommer uansett oppskrifta.

Jødekaker
1200 g mel
600 g sukker
1 liter kulturmelk
200 g smeltet smør
3 ts natron

Bland sammen alle ingrediensene til det blir en løs deig. Legges på bakeark med spiseskje. Pass på å ikke ha for mye, samt at de har litt avstand til hverandre, siden de "renner ut" under steking. Ha på sukker og kanel på toppen.

Stekes i cirka 15 minutter på 200 grader Celcius.

Det går forøvrig fint an å halvere oppskrifta hvis en føler den er veldig stor, men selv synes jeg det er kjekt å ha litt liggende i fryseren en gang i blant.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar