tirsdag 2. juni 2015

Oppskrift; Pannekaker

Pannekaker er blant de mer lettvinte middagene jeg lager. Røra kan lages om morgenen, og tas ut av kjøleskapet når en skal steke pannekakene på stekepanna i middagstider.


Pannekaker
4 dl hvetemel
5 dl melk
1 dl fløte
4 egg
1/2 teskje salt
1/2 teskje vaniljesukkker
2 ss smeltet smør + ekstra til steking

Ha i melk, fløte og mel og rør til det ikke er mer klumper. Bland så i resten, og la røra svelle i minst en halvtime.

Smelt bittelitt smør i panna og hell i såpass mye røre at bunnen blir dekket når du steker pannekakene. Snu pannekakene når du ser at den begynner og bli litt gylden under, eller konsistensen på det ustekte er "solid"/ikke flytende (i mangelvare av bedre forklaringer). Stekes på andre siden kun en kort stund til den har fått litt farge, før den så brettes i fire og legges på et fat. Forsett til hele røra er brukt opp.

Det er varierende hva som blir brukt som tilbehør, men mange bruker bacon eller blåbærsyltetøy.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar