lørdag 30. mai 2015

Oppskrift; Miniscones med ost og løk

Storbritannia er kjent for andre ting enn "bare" Fish & Chips, blant annet kombinasjonen ost og løk, samt scones. En av favorittoppskriftene mine er miniscones med ost og løk, som opprinnelig er hentet fra "Den store vegetarkokeboken", men som jeg har gjort noen småjusteringer på.Miniscones med ost og løk
2 små til mellomstore løk, finhakket (selv kombinerer jeg grov og finhakket)
Litt olivenolje til steking av løk
550 gram siktet hvetemel
4 teskjeer bakepulver
Salt (cirka 1/4 teskje)
100-150 gram revet ost, alt etter hva en har i hus (jeg har tidligere kombinert parmesan, sveitserost og Jarlsberg uten problemer)
2,5 dl melk
2,5 dl vann
Chilipulver, alt etter hvor sterkt du vil ha det

Stek den hakkede løken i litt olivenolje til løken blir blank, og la den avkjøles. I mellomtiden blander du mel, bakepulver, salt, ost og chilipulver i en bolle. Lag en fordypning i midten og ha i løk og mesteparten av væsken. Rør forsiktig sammen, fordi den skal være temmelig løs. Tilsett mer væske ved behov. Deigen skal forresten laget med en relativt lett hånd, hvis ikke kan resultatet bli seige scones.

Kjevle ut deigen til en 2 cm tykk plate og stikk ut små sirkler med f.eks et shotglass. Stek i ovnen på 200 grader Celcius i cirka 10-12 minutter til de er såvidt gyldne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar