fredag 20. mars 2015

Oppskrift; Kylling og vårløk Pasties

"Pasties" er sånn halvveis britenes svar på calzone. Etter studieturen jeg hadde i fjor til York, har jeg hatt litt dilla på dem.

Jeg fant en oppskrift på pasties med kylling og purre her, og endte opp med å lage min egen lille vri på den.

Det blir 6 stykker ut av denne oppskrifta.

Deigen;
125 gram smør
1,5 dl vann
250 gram mel, pluss ekstra til utkjevling
1/2 teskje salt
1 egg til pensling

Fyllet;
200 gram salatkylling
1 bunt vårløk
Olivenolje
1/2 teskje hvitløkspulver
1 ss mel
En liten klatt smør
1/8 teskje ferskt revet muskat
3 dl melk
Salt

Deig;
Smelt smøret, og bland mel, salt, vann og smør til det blir en deig. Ha i kjøleskapet i cirka 30 minutter.

Imens, stek vårløken i en panne. I en gryte, ha i smørklatten og spiseskjeen med mel, bland godt sammen. Hell i melk, hvitløkspulver og muskat i smøret/melet. Etter det har tyknet, ha i salatkylling og stekt vårløk.

Etter 30 minutter, del deigen opp i 6 like deler og kjevle dem ut til cirka 15 centimeter diameter sirkler, og halv centimeters tykkelse. Plasser noe av fyllet i midten av sirklene, og pensle kantene med egg. Deretter brett dem (se bilde i orginaloppskrift hvordan de ser ut).

Plasser dem i en stekeovn på 175 grader i 30-35 minutter til de er gyldne.

To av mine langt fra perfekte pasties.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar