Formkake med klementiner og kanel
Selve kaken
6 klementiner (revet skall fra 6 klementiner og 0,75 dl presset juice fra disse klementinene - skallet kan sløyfes)
100 gram smeltet smør
2 egg
3,5 dl mel
2,3 dl sukker
1 ts bakepulver
1,25 dl rømme
1 ts vaniljesukker
1/4 ts salt
Kanel etter smak
Glasur
Juice fra 3 klementiner
1,25 dl sukker
Kanel etter smak
Forvarm ovnen til 175 grader Celcius.
I en bolle, bland alt det tørre, utenom sukkeret.
I en egen bolle, bland sukker og smør. Ha i rømmen i den våte blandingen. Ha deretter et og et egg oppi til godt blandet. Ha deretter den våte blandingen oppi den tørre og bland sammen. Ha i resten av ingrediensene, deriblant juice og revet skall fra klementinene. Bland alt godt sammen.
Has i en brødform, enten smurt eller med bakepapir. Stekes i ovnen i 40-50 grader, eller til gjennomstekt.
Mens kaken stekes, bland sammen sukkeret og klementinjuicen til glasuren. Etter kaka er ferdig, vent fem minutter. Stikk flere hull i kaka med en pinne. Hell glasuren forsiktig over kaka, så kaka absorberer glasuren. La den kjøles fullstendig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar