Uansett. Her er oppskrifta.
Havrekjeks med mørk sjokolade
500 g smør, smeltet
500 g havregryn
500 g hvetemel
300 g sukker
3 dl melk
4 ts hornsalt
200 gram mørk sjokolade, hakket (kan byttes ut med f.eks. Smarties/Non-Stop, rosiner eller tørkede tranebær hvis en vil)
Bland alle tørre ingredienser sammen. Smelt smøret og ha i alt det våte i den tørre blandingen. Bland godt. La deigen hvile kaldt i kjøleskapet, så den blir lettere å kjevle ut. Bare ikke vent altfor lenge, så det blir for mye ork å få deigen ut av bollen (har gjort den tabben et par ganger og følte jeg trengte ishakke eller noe annet for å få den ut).
Forvarm ovnen til 200 grader Celcius. Kjevle deigen ut til en passe tynn leiv, i underkant av en centimeter eller deromkring. Bruk et melkeglass eller noe annet rundt til å stikke ut runde kjeks.
Stekes i ovnen i cirka 10 minutter til de er gyldne. Avkjøles på rist. Oppbevar enten i en tett boks, eller som jeg nevnte, i fryseren.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar