Bananer. Det er lett å kjøpe med seg en klase, men ikke alltid like lett å spise de opp før de blir brune utenpå. Heldigvis går det an å lage banankake med dem. I dag vil jeg dele en oppskrift på en lett banankake med mørk sjokolade og kanel.
Banankake med mørk sjokolade og kanel
2 bananer (godt modne, gjerne brune utenpå)
100 gram smør, smeltet
150 gram sukker
2 egg
225 gram hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1/2 dl melk
100 gram mørk sjokolade, hakket
Forvarm ovnen til 200 grader Celcius. Smelt smøret. Del bananene i små biter og ha i en bolle hvor en gnurer/smadrer dem mer med en gaffel. Ha alle ingrediensene oppi bollen med bananene og bland godt.
Hell blandingen over en brødform kledd med bakepapir. Stek kaken i ovnen i cirka 60 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar