Ingredienser til fyllet
Cirka 1 liter rabarbra (5-6 stykker), grovhakket
2,5 dl hvitt sukker
1/2 ts kanel
1/2 ts ingefærpulver
1,25 dl hvetemel
Ingredienser til smuldre-toppen
2,5 dl hvetemel
2,5 dl havregryn
2,5 dl blanding av brunt sukker og hvitt sukker, med hovedvekt på brunt
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
12 ss smør
1,25 dl hvetemel
Ingredienser til smuldre-toppen
2,5 dl hvetemel
2,5 dl havregryn
2,5 dl blanding av brunt sukker og hvitt sukker, med hovedvekt på brunt
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
12 ss smør
- Forvarm ovnen til 175 grader Celcius.
- I en stor bolle, bland alle ingrediensene til fyllet. La den stå mens du blander toppingen.
- For toppingen, bland sammen alle tørre ingredienser. Ha deretter i smøret ( biter) og bland sammen med fingrene til du har noe som smuldrer sammen.
- Ha fyllet i en ildfast form og fordel jevnt smuldre-toppingen oppå.
- Stekes i ovnen i cirka 40-45 minutter til toppen har brunet og bobler.
- Serveres varm eller romtemperert, gjerne med vaniljeiskrem.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar